E-lotto

Naast het wereldberoemde lotto wat bijna overal wordt gespeeld, heeft de nationale loterij van België ook de mogelijkheid om lotto op het internet te spelen, via het zogenaamde E-lotto. Via de officiële site van de nationale loterij kun je verschillende spellen op het internet spelen. Zo hoef je niet meer de deur uit om loten te kopen, of om krasloten in te leveren. Je kunt alles vanuit huis doen. Via e-lotto.be kun je kiezen uit verschillende spellen.

Je kunt bijvoorbeeld het wereldberoemde lotto spelen via internet. Je hebt dan een vel, dat je normaal gesproken bij een verkooppunt koopt, op je beeldscherm. Je kunt met je muis gewoon de getallen aanklikken die je graag wilt aankruisen. Er staat bovenaan wanneer de eerst volgende trekking is, en hoeveel geld er te winnen valt. Met een paar muisklikken kun je dus je lot invullen en opsturen. Je hebt de keuze om ook nog voor Joker+ mee te spelen. Het is ook heel handig dat onderaan gelijk het bedrag komt te staan dat je moet betalen. Je kunt dus heel makkelijk zien wat je voor een lot kwijt bent, in plaats van dit allemaal handmatig te moeten opzoeken.

Als je een speelrekening opent en je hier aanmeld, kun je op de hoogte gehouden worden van de trekkingen. Je kunt namelijk aanvinken of je berichten wilt ontvangen of niet. Ook via sms kun je de resultaten ontvangen. Bedragen die je eventueel wint bij E-lotto worden of aan je account toegevoegd, of direct overgemaakt naar je rekening. Als je bedragen wint boven de 25.000 euro, dan zul je toch naar het hoofdkantoor of naar een vestiging moeten om je geld te innen.

Naast het bekende lotto en Joker+ zijn er ook nog andere spellen die je online kunt spelen via e-lotto.be. als je een account aanmaakt via de site, kun je verschillende spellen spelen, en kun je gemakkelijk bijhouden wat je kwijt bent aan de spellen, en hoeveel je hebt gewonnen.

Je hebt bijvoorbeeld het spel presto, of rabbits run, waarbij je tot 50.000 euro kunt winnen. In tegenstelling tot de reguliere kansspelen waarbij je vakjes moet aankruisen, kun je via de e-lotto site spellen spelen, waarbij je bijvoorbeeld een high score moet behalen om geld te verdienen.
Ook bij E-lotto geldt, net als bij normale lotto spellen, dat je 18 jaar of ouder moet zijn om mee te mogen spelen, en een rekening te openen. Een Belgische bankrekening is ook nodig om een rekening te openen, waarop het geld wordt uitgekeerd. 1 speelrekening per persoon is toegestaan waarmee je spellen kan spelen.

Het is heel gemakkelijk om een speelrekening te openen bij e-lotto. Als eerste geef je namelijk je persoonlijke gegevens op, daarna stel je je speelrekening in en als laatste moet je deze gegevens bevestigen. Daarna krijg je nog een email waarin je op een link moet klikken ter bevestiging, en dan kun je aan de slag gaan en spellen spelen.

Je ziet dus dat het heel gemakkelijk is om via e-lotto mee te doen. Je hebt controle over je uitgaven, en ziet in een oogopslag wat je winst is.