Lotto uitslagen

Enorm veel mensen doen mee aan Lotto. Het is een populair kansspel, waar mensen steeds weer hun hoop op zetten, om geld te verdienen. De kans om de jackpot te winnen is gering, maar toch aanwezig. Om kleinere bedragen dan 1 miljoen te winnen is de kans toch iets groter, waardoor het verleidelijker wordt om mee te spelen. De inzet van minstens 1 euro is ook geen grote drempel om te beslissen om mee te doen. Ook al is de kans klein, het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je een groot of klein bedrag wint. Dan is het wel handig om te weten waar de uitslagen te vinden zijn, om te kijken of de getallen die je hebt aangekruist, overeenkomen met de getrokken getallen.

Er zijn verschillende manieren om te kijken of je met jouw lot en jouw aangekruiste getallen iets gewonnen hebt. De afgelopen jaren zijn er ook aardig wat kanalen bijgekomen, waar de uitslagen te vinden zijn.

Allereerst worden de trekkingen uitgezonden op nationale televisie. Als deze trekking gemist wordt, kan op internet de trekking nogmaals worden bekeken. Op internet, op de officiële website van de nationale loterij van België, worden ook de uitslagen op een rijtje gezet. De recentste uitslagen staan op de homepage. Mocht je geïnteresseerd zijn in de vorige uitslag, kun je deze ook nog opvragen.
Het is ook mogelijk om via teletekst te bekijken of je gewonnen hebt. Als je voor de eerste keer meedoet, is het misschien het handigst om via de website te kijken wat de uitslag van de trekking was. Dit is het meest overzichtelijk, en mocht je niet helemaal begrijpen of je juist wel of niet iets gewonnen hebt, dan is er een makkelijk bestand te downloaden waarin staat hoe de winst berekend wordt.
Uiteraard is het ook mogelijk om de uitslagen te bekijken in de krant. Als je net even in de stad bent, en voorbij een verkooppunt loopt waar je je tickets hebt gekocht, kun je ook hier op een digitaal scherm de uitslagen vinden. Nog een manier is om met de Eurofoon te bellen, waar je de uitslagen verteld krijgt. Dit kost 50 cent per minuut.

Je ziet dus dat het vandaag de dag niet meer uitmaakt over welk kanaal je beschikt, je kan er vrijwel altijd terecht voor de uitslagen van de lotto trekkingen.

Deze kanalen gelden voor vrijwel alle spellen van de nationale loterij. Op internet kun je sowieso terecht voor de uitslagen, en mocht je niet over internet beschikken zijn er nog genoeg alternatieven.
Het is bij de reguliere lotto eigenlijk heel gemakkelijk om te zien of je gewonnen hebt of niet. De getallen plus het extra getal worden overzichtelijk op een rijtje gezet, wat kan worden vergeleken met de aangekruiste getallen. Wel wordt het iets lastiger om te bepalen hoeveel je dan gewonnen hebt. Dit ligt aan het aantal goede nummers, en kan worden opgezocht op bijvoorbeeld het internet.