Lotto Spelen

Lotto spelen is heel eenvoudig. Uit een reeks van 45 nummers kies je er 6. Deze 6 nummers vormen jouw spelcombinatie, waarvan je uiteraard hoopt dat ze wordt uitgeloot tijdens de trekking.

Eén spelcombinatie van 6 nummers kost 1 €. Je kan je kansen op winst verhogen door meerdere spelcombinaties van 6 nummers te kiezen. Je inzetbedrag stijgt evenredig met het aantal gespeelde combinaties.
a) Je kiest zelf je nummers

In alle Lotto-verkooppunten zijn gratis Lotto-formulieren te verkrijgen waarop je je nummers kan invullen.

Het is belangrijk je nummers met een zwarte of blauwe balpen op het Lotto-formulier aan te kruisen, aangezien je Lotto-formulier later door een computer gelezen wordt.

Als je je nummers hebt aangekruist, dien je het Lotto-formulier te laten valideren in een Lotto-verkooppunt. Op die manier worden jouw nummers geregistreerd in de centrale computer van de Nationale Loterij. Bij het valideren van je Lotto-formulier betaal je je inzetbedrag. Dit bedrag is afhankelijk van hoeveel spelcombinaties van 6 nummers je hebt ingevuld en van het aantal trekkingen waaraan je deelneemt.
b) Je kiest voor een Quick Pick

Heb je geen speciale geluksnummers of heb je weinig tijd, dan kan je alles aan het toeval overlaten en snel spelen met een Quick Pick. De computer van de Nationale Loterij kiest dan totaal willekeurig je nummers. Vertel de verkoper met welk aantal spelcombinaties of nummers je wil deelnemen. Je kan ook kiezen of je met deze combinatie(s) voor 1 of meerdere trekkingen na elkaar meespeelt.

De spelformulieren

Er bestaan 4 verschillende Lotto-formulieren. Van het klassieke formulier waarop je per gespeeld rooster 6 nummers aankruist, tot spelformulieren waarmee je op een eenvoudige manier met meerdere spelcombinaties je kans kan wagen. Met alle formulieren kan je ook aan het Joker+ spel deelnemen.